logotyp
Bilder1 / 6 -
Bilder2 / 6 -
Bilder3 / 6 -
Bilder4 / 6 -
Bilder5 / 6 -
Bilder6 / 6 -

ÄventyrNORRSKENSTURER

 

Under vintern i Finnmark så är solen helt borta i två månader. Denna period kallas mörkertiden och inträffar från slutat av november till slutet av januari.

Under mörkertiden så är det stor chans att få se ett av naturens absolut vackraste skådespel, norrsken.

Alta är verkligen en av världens säkraste platser för att få se norrsken och här finns världens äldsta norrskensobservatorium. Det är tack vare de höga bergen väster om Alta som det så ofta är stjärnklart i trakterna kring Alta, vilket är en bra förutsättning för att få se norrskenet.

Att få se norrskenet dansa över himlen är en fantastisk upplevelse som bara måste upplevas.

 

Vi arrangerar norrskensturer mitt ute i sameland med aktiviteter, god lokal mat och övernattning i tält.

 

RIPJAKT

 

Till ripjakten 2011 så har vi en tältkamp fullt utrustad stående mitt ute i jaktterängen. Tillgång på guide finns givetvis och det skulle önskas.

Kontakta oss för mera info om våran jaktcamp.

 

KANOTPADDLING

 

Att färdas med kanot genomfinnmark är en otroligt fin och framför allt roligt och spännande upplevelse, ett perfekt äventyr.

Paddlingen kan variera mellan utmanande forsar där man verkligen måste hålla tungan rätt i munnen och lugnare partier där man kan luta sig tillbaka och bara njuta av den vackra naturen. När man paddlar kanot kan komma mycket nära inpå dom vilda djuren som ofta håller sig runt älvarna.

Vi når fiskeplatser som annars är svårtillgängliga och har vi turen med oss fångar vi fisk som lagas till över öppen eld på kvällen inne i lappkåtan.

Vi startar ute i vildmarken och paddlar oss hem till sivilicationen.

 

Vi arrangerar turer i flera olika älvar.

Bilder