logotyp
Bilder1 / 6 -
Bilder2 / 6 -
Bilder3 / 6 -
Bilder4 / 6 -
Bilder5 / 6 -
Bilder6 / 6 -

Avontuurlijke reizenNoorderlicht

 

In de wintermaanden is de zon twee volle maanden afwezig in de Finnmark.  Dit is de “duistere periode” en duurt van ergens halverwege november tot bijna het einde van januari. In deze duistere tijd maak je kans om een van de meest spectaculaire wonderen van de natuur te zien: het Noorderlicht.

 

Alta is een van de veiligste plaatsen om het Noorderlicht te zien en we hebben hier dan ook het oudste observatorium van de wereld. Door de hoge bergen ten westen van Alta hebben we dikwijls een heldere hemel en dat is een goede voorwaarde om het Noorderlicht te kunnen observeren.

 

De dans van het Noorderlicht aan de hemel kunnen zien, is iets dat je nooit zal vergeten.

 

Wij kunnen zorgen voor een Noorderlicht pakket in het land van de Sami. Met allerlei leuke activiteiten, lekker eten uit de streek en logement in warme tenten.

 

Korhoen jacht

 

Vanaf 2011 organiseren we ook jachtpartijen op korhoenders.  Ons tentenkamp is goed uitgerust voor de jacht en staat te midden van de jachtvelden.  Contacteer ons voor meer info.

 

Kano varen

 

Met een kano varen in de Finnmark is een leuke en opwindende belevenis. Een groots avontuur. Het peddelen varieert van uitdagende stroomversnellingen waar je goed moet opletten tot rustige stukken waar je op je gemak over het water glijdt terwijl je geniet van de mooie omgeving en de ongerepte natuur.

 

Als je met de kano vaart, kan je soms heel dicht bij wilde dieren geraken die zich komen laven aan de rivier. We bereiken visgronden die anders onbereikbaar zijn en daar vangen we een lekkere vis die we ’s avonds boven het vuur in de tent gereedmaken.

 

We starten in de wildernis en we peddelen terug naar de bewoonde wereld.  Alta Fishing heeft verschillende arrangementen op verschillende rivieren.

Afbeeldingen