logotyp
Bilder1 / 6 -
Bilder2 / 6 -
Bilder3 / 6 -
Bilder4 / 6 -
Bilder5 / 6 -
Bilder6 / 6 -

Vissen in de highlandsDe Finnmark is een gebied in het noorden van Noorwegen en is groter dan Denemarken. Er leven ongeveer 72 000 mensen en de infrastructuur is beperkt. Er is dus nog veel ongerepte wildernis en natuur waar je kilometers ver kan wandelen zonder iemand tegen te komen.

 

Vissen in de Finnmarksvidda is echte wereldklasse. Het zomerseizoen is kort en heel intens, met als gevolg dat de vis bijna elke kans grijpt om te eten en reserves op te bouwen voor de winter. Hier heb je dus veel kans om je droomvis te vangen.

 

De visserij varieert van grote meren en rivieren tot kleine vijvers en beken. Het zomerseizoen begint als het ijs op de meren smelt. Na een lange winter willen de vissen zo snel mogelijk eten. In de zomer en in de herfst, van juni tot september is de visserij heel goed. Baars, snoek, forel, char en valgzalm zijn dan makkelijk te vangen.

 

Wij van Alta Fishing geloven dat het heel belangrijk is om de visserij in de Finnmarksvidda te koesteren en te beschermen voor de volgende generaties. Daarom is het onze gewoonte om nergens afval achter te laten en alle vissen worden weerhaakloos gevangen en daarna zo snel mogelijk terug gezet. Behalve de paar vissen die we ter plekke bereiden en opeten.

We hebben zowel kant-en-klare vistrips in de Finnmarksvidda als reizen die we volledig afstemmen op uw wensen.

 

Vlagzalm kamp

 

Het kamp is mooi gelegen op een heuvel vlakbij de rivier zodat je het water kan horen stromen terwijl je in je bed ligt. Vanuit het kamp heb je een prachtig zicht op de rivier en soms zie je zelfs de vlagzalmen stijgen. Door de midzomernachtzon wordt het nooit echt donker.

 

We vissen hier enkel op rivier en in beken op grote vlagzalmen. Kanjers van meer dan 1 kg zijn geen uitzondering en af en toe vang je ook een grote forel. De rivier is adembenemend mooi en barst van de goeie visstekken.  Er is voldoende afwisseling zodat je nu eens in diepe, trage poelen kan vissen en dan weer in snel stromende stukken.

 

We pikken je op vanaf de luchthaven van Alta en nemen je met de jeep mee naar het kamp.

 

De prijs is 7000 NOK per persoon per week en omvat 6 overnachtingen in het kamp, transport van en naar het kamp, proviand, de visvergunning en een gids gedurende de eerste dag. (minimum 2 personen)

 

Char kamp

 

Het char kamp is gelegen op een zandrug, ongeveer een steenworp van de rivier. Het landschap rondom het kamp bestaat uit een mooie mix tussen highlands en uitgestrekte vlakten met weinig planten. Daardoor is het makkelijk om de rivier vanaf de oevers te bevissen. Op deze plek kan het weer snel omslaan van zon naar sneeuw, zelfs in het midden van de zomer. Maar als het weer goed is, dan is het aangenaam vertoeven in het kamp.

 

Op deze plek vissen we bijna uitsluitend op char. Er komen haast geen andere vissoorten voor. We vissen vooral in kleinere beken. Grotere meren vinden we op wandelafstand. De beken zijn ideaal voor het vliegvissen en er zijn lange pools.

 

De prijs is 9500 NOK per persoon per week en omvat 6 overnachtingen in het kamp, transport van en naar het kamp, proviand, de visvergunning, kano’s en een gids gedurende de hele week. (minimum 2 personen)

 

Finnmark kamp

 

Het kamp is schitterend gelegen in een vallei die omgeven is door hoge bergtoppen. Het kamp staat naast een klein meer op de plek waar er een beek instroomt. Hier heb je de ideale kans om een grote forel of char aan de haak te slaan. Rondom het kamp liggen nog een heleboel andere meren verspreid waar we kunnen vissen. Om naar het kamp te gaan, moeten we ongeveer 3 km wandelen. Maar onze bagage wordt ter plekke gebracht, dus dat valt best mee.

 

De prijs is 9500 NOK per persoon per week en omvat 6 overnachtingen in het kamp, transport van en naar het kamp, proviand, de visvergunning en een gids gedurende de hele week. (minimum 2 personen)

 

Expeditie Finnmarksvidda – Grand Slam

 

De “Finnmarksvidda Grand Slam” is een uitdaging die erin bestaat om vlagzalm, forel en char van meer dan 1 kg te vangen, eventueel aangevuld met een mooie snoek en houting. We vertrekken met de wagen uit Alta en gaan naar het zuiden, naar de streek rond Kautokeino. Hier laden we alles over in de helicopter die ons de laatste kilometers naar het kamp brengt.  We slaan ons kamp op aan de noordzijde van het meer en we bevissen de bovenste delen van de rivier. Hier komen slechts heel zelden andere vissers.

 

Vanaf hier gaan we stroomaf met de kano’s. Onderweg stoppen we geregeld om te vissen op de beste plekken of om de tenten op te zetten. In totaal varen we ongeveer 40 km stroomaf waarna we op het einde met de wagen worden opgepikt en terug naar Alta rijden.  Deze plek is echt iets dat direct zou passen in een sprookjesboek voor vissers. Stroomversnellingen, mooie poelen, beken, rivieren...  alles vormt een mooi geheel.

 

Het peddelen is echt aangenaam zonder moeilijke uitdagingen. Het is de ideale manier om ons gemakkelijk te verplaatsen over grote afstanden en op een rustige manier van de natuur te genieten. We vissen vooral op de hoofdrivier maar doen ook uitstappen naar meertjes en zijriviertjes. Tijdens onze rustdag varen we niet.  Dan maken we een daguitstap van enkele kilometers naar een goed forel- en char meer.

 

Tijdens deze tocht slapen we in simpele tenten die makkelijk op te zetten zijn omdat we bijna elke dag van bivakplaats veranderen.

 

De prijs is 11 500 NOK per persoon per week en omvat alle overnachtingen in het kamp, transport van en naar het kamp, proviand, de visvergunning, kano’s en een gids gedurende de hele week. (minimum 2 personen)

Afbeeldingen