logotyp
Bilder1 / 6 -
Bilder2 / 6 -
Bilder3 / 6 -
Bilder4 / 6 -
Bilder5 / 6 -
Bilder6 / 6 -

Zeeforel vissenLente en zomer

 

Alta is zeker en vast dé plek om een zeeforel aan de haak te slaan. Vanaf mei tot juni verlaten deze vissen de rivier om terug te gaan eten in de zee. Ze blijven dan nog dicht bij de monding en het is gemakkelijk om ze te vinden. Je vangt dan soms tot 10 vissen op een dag en de lengte schommelt rond de 70 cm.

 

Tijdens de zomer (juli) heeft de vis de monding al verlaten. Toch kunnen ze nog gevangen worden vanop het rif in het Altafjord. In deze periode zal je minder zeeforel vangen, misschien 1 tot 4 op een dag.  Maar ze zijn dan al wel groter en dikker. Op het rif kunnen we ook andere zeevissen vangen, zoals sea-run char, heilbot, kabeljauw en zelfs zalm.

 

We verblijven op een camping, vlak aan de kust en pal aan één van de beste plekken van het fjord.  Overdag rijden we rond en we gaan op zoek naar de goeie plekken al naargelang de wind en het getij.

 

Herfst

 

Tijdens de herfst keren de zeeforellen terug naar de rivieren om te paaien.  Wij vissen vooral op kleine en kristalheldere rivieren. De vissen zijn dan op hun hoede en moeilijk te vangen. Het beste moment om ze te vangen is ’s nachts. We zitten rond het kampvuur en we wachten op de schemering. Dan worden de vissen actief en wij beginnen te vissen.

 

We vissen op verschillende rivieren al naargelang waar het op dat moment goed is om te vissen. Bovendien kunnen we ook kleinere zalm en sea-run char vangen. We verblijven op de camping en rijden elke avond naar de rivier. Of we zetten onze tenten op vlak naast de rivier.

 

Prijzen

 

Een verlengd weekend van donderdag tot zondag, met gids, maaltijden, logement in cabins of tenten en transport.

 

Prijs: 3500 NOK per persoon (minimum 2 personen)

 

Een hele week van maandag tot zondag, met gids, maaltijden, logement in cabins of tenten en transport.

 

Prijs: 5500 NOK per persoon (minimum 2 personen)

 

Exclusief! Alta Fishing is de enige tour operator die je toegang kan geven tot de allerbeste rivieren voor zeeforel. Jij en alleen jij vist in de beste poelen van de hele rivier. Vraag ernaar.

Afbeeldingen